zondag 12 maart 2023

Orgelpunt door Bert Wisgerhof

Beluister deze aflevering hier:

“Een orgeltocht in Vlaanderen”.

Presentator Bert Wisgerhof kijkt in deze uitzending vast vooruit naar de komende zomer. Dan organiseert de internationale “Gesellschaft der Orgelfreunde” een orgelweek “Orgeltagung”  in en om Antwerpen. Wisgerhof heeft daarin de leiding, samen met Daniël Vanden Broecke van de vereniging “Het Orgel in Vlaanderen”. Op het programma staan excursies naar oude en nieuwe orgels, interpretatiecursussen, een “spookwandeling”, een symposium en een avond rond het harmonium.

De orgelweek duurt van 30 juli tot en met 4 augustus. Deelname staat open voor iedereen, ook voor wie geen lid van de GdO is. Aanmelden en inschrijven kan tot 15 mei 2023 via deze link. Daar is ook het programma te vinden.

In deze uitzending horen we orgels die tijdens de excursies op het programma staan, in Antwerpen, Turnhout, Herentals, Averbode en Brussel (foto boven). Ze worden bespeeld door Peter Van de Velde (foto midden), Jan Van Mol, Bart Wuilmus en Willem Ceuleers. Vanzelfsprekend met Belgische muziek, maar ook al improviserend.