zondag 12 maart 2023 om 10:00 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst. Op het orgel speelt Dirk Out.

Waarover gaat het in de dienst…
Het Onze Vader in verhalen. Hoewel veel kerkgangers de woorden van het Onze Vader uit hun hoofd kennen en ze elke zondag aan het eind van de dienst meebidden, kunnen ze best wat vragen oproepen. Want wie of wat is ‘onze vader’ eigenlijk? Wat betekent het ‘heiligen’ van zijn naam en welke voorstelling kunnen we ons maken van zijn koninkrijk? De tijd voor Pasen is een tijd van inkeer en bezinning: een geschikte periode om met de woorden van het Onze Vader op weg te gaan. Dat doen wij in vier zondagen.

In deze uitzending, de derde zondag van de veertigdagentijd vervolgen wij de serie met de derde bede: uw koninkrijk kome. Wat moeten we ons daarbij voorstellen? Een land als Ithaka, de Elyseesche velden, Luilekkerland, Eldorado, of Utopia? Het beloofde land, daar wordt al eeuwenlang over gedroomd. De hele wereldliteratuur zoekt ernaar, de wijsbegeerte filosofeert erover en politici proberen het te vangen in een politiek programma. Maar wat antwoordde Jezus toen ze hem ernaar vroegen? Daarover gaat het aanstaande zondag.

De inzameling van de gaven is bestemd voorKiA Gevangenenzorg. U kunt uw gift overmaken op NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie in Utrecht, o.v.v. collecte ’12 maart’.
Een gift voor de Kerk kunt u overmaken op NL46 RABO 0373 7165 59.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijk en via deze website.

Afbeelding boven: De Schepping van Marc Chagall.