zondag 16 april om 10:00 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met dr. Cristina Pumplun

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag dr. Cristina Pumplun uit Amsterdam voor in de dienst. Op het orgel hoort u Agnes van Bekkum.

Waarover gaat het in de dienst…
Beloken Pasen wordt deze zondag wel genoemd: de eerste zondag na het Paasfeest. Beloken – genoemd naar de luiken, waarachter de leerlingen van Jezus zich verbergen. Ze durven de straat haast niet op. Ze durven zeker niet als groep openlijk bij elkaar te komen. Ja, ze hebben iets gehoord over een leeg graf. Maar of dat werkelijk goed nieuws is, is de vraag. De angst zit er nog goed in na het afschuwelijke lijden en sterven van Jezus. Zeker als je je onveilig voelt, is het meestal niet verstandig om een ander op zijn blauwe ogen te geloven. ‘Eerst zien, dan geloven’ dan maar? Of houd je met een dergelijke houding hoop en toekomst buiten de deur? 

De inzameling van de gaven is bestemd voor Buurtgezinnen. Het rekeningnummer van Buurtgezinnen is: NL 95 INGB 0006 734 378. t.n.v. Stichting Buurtgezinnen.
Een gift voor de Kerk kunt u geven door uw bijdrage over te maken op: NL 46 RABO 0373 716 559.​

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.

Afbeelding boven: Rembrandt van Rijn, De ongelovige Thomas uit 1634.