zondag 30 april 2023

Aangeraakt door Mirjam Wolthuis

Beluister deze aflevering hier:

In de serie ‘Op de plaats rust’ in de eerste helft van 2023 bezinnen Gerard Swüste en Mirjam Wolthuis zich om de beurt op het leven in deze tijd: wat geeft betekenis aan dit leven en kunnen christelijke begrippen of tradities daar een rol bij spelen. 

Deze aflevering heeft als thema: “Kind van God, mens in de wereld”.
Het is een aloude tegenstelling die steeds weer opduikt: christenen zijn wel IN de wereld maar niet VAN de wereld. Er zijn vele stromingen binnen het christendom die de wereld, het geld, het vleselijke en al dat andere wat kan verleiden tot zondigheid, taboe achten.

De film ‘Women talking’ (Afbeelding boven) uit 2022 van Sarah Polley belicht een doorgeslagen versie daarvan. En toch schuilt er iets zinnigs in Johannes’ oproep om ons hart niet te verliezen aan de wereld. Etty Hillesum (afbeelding midden) schrijft over het ‘bewaren van je ziel’.

Deze uitzending van Aangeraakt overweegt verschillende manieren van omgang met de wereld. Ik vermoed zomaar dat we uitkomen bij wat ons drijft en wie ons draagt.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.