zondag 7 mei 2023

Orgelpunt door Kees Schuurman

Beluister deze aflevering hier:

Piet van Egmond, (foto boven), die naam doet nog steeds een belletje rinkelen bij orgelliefhebbers. En niet alleen gaat zijn naam nog steeds rond in de orgelwereld, maar er is ook een heuse Stichting die het spel van Piet van Egmond beheert en bewaart. En dat is ruim vijftig jaar na zijn overlijden echt bijzonder.

Vandaar dat ook een tweede uitzending over deze orgelvirtuoos op zijn plaats is. In deze aflevering ligt het accent minder op het religieuze werk en meer op o.a. zijn fascinatie voor het theaterorgel.

De Stichting Piet van Egmond heeft kortgeleden dus een nieuwe cd uitgegeven waarin van Egmond geliefde werken van allerlei componisten speelt en improviseert over bekende en geliefde liederen. En dat alles vooral op het Steinmeyerorgel van de Prinsessekerk in Amsterdam. Aansprekende improvisaties over bekende liederen, afgewisseld met klassieke stukken van Bach tot Hendrik de Vries passeren de revue.

Kees Schuurman praat erover met twee bestuursleden van de Stichting, Eelke Zijlstra, die Piet van Egmond nog persoonlijk heeft gekend en Dave Lazoe. (Foto midden).

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.