zondag 28 mei 2023

Aangeraakt door Gerard Swüste

Beluister deze aflevering vanaf zondag 28 mei hier:

Het Thema van deze aflevering is: Over Het Waaien Van De Geest.

In het scheppingsverhaal lezen we dat de Geest van God over de wateren zweeft. In het verhaal over het lijden van Jezus van Nazareth staat geschreven dat Jezus de Geest geeft en op het feest van Pinksteren daalt de Geest neer over alle volgelingen van Jezus.

Op 28 mei, eerste Pinksterdag, is er een nieuwe AANGERAAKT te beluisteren op Radio Bloemendaal. Gerard Swüste neemt ons mee op een zoektocht naar de Geest in onze tijd. Niet zo verrassend dat de aandacht daarin uitgaat naar de Geest. De Geest die vanaf de eerste zinnen in de Bijbel aanwezig is, die over mensen komt als een vuur, als een windvlaag en die steeds de aanzet geeft voor een nieuw begin.

We lezen teksten van Maria de Groot (foto boven), Huub Oosterhuis en Hans Andreus en er is muziek van o.a. Glen Hansard (foto midden) en Cat Stevens.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.

Dit is de laatste aflevering van Gerard Swüste die hij maakt voor Radio Bloemendaal van het programma “Aangeraakt”. Namens de luisteraars en onze vrijwilligers bedanken we Gerard hartelijk voor zijn programma’s en de fijne samenwerking.