zondag 21 mei om 10:00 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst. De organist is Agnes van Bekkum. 

Waarover gaat het in de dienst…
‘Galilese mannen, wat staan jullie daar te kijken naar de hemel?’ Zo roepen twee vreemde mannen de leerlingen van Jezus toe als hij van ze is weggevaren. Wat een vraag! Want is dat niet waartoe het feest van Hemelvaart ons uitnodigt: dat wij, zoals de grote meesters het schilderen, samen met de engelen en andere getuigen onze blik naar boven richten, naar de mysterieuze blauwe hemel waar Jezus ergens verblijft?

Kennelijk niet. De twee vreemde mannen in witte kleren spotten er zelfs een beetje mee. Wat kijk je nou naar boven? Misschien is het niet de bedoeling dat we met ons hoofd in de wolken lopen, maar dat we naar beneden kijken, naar wat laag-bij-de-gronds is. Want wat is de hemel eigenlijk? Daarover gaat het over in deze dienst.

 De inzameling van de gaven is bestemd voor Partners Pays Dogon. U steunt Partners Pays Dogon met een bijdrage op: NL27 INGB 0004 538 261 o.v.v. alfabetisering.
Een gift voor de Kerk kunt u geven door uw bijdrage over te maken op:
NL 46 RABO 0373 716 559.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.

Afbeelding boven: Rembrandt Harmensz. van Rijn, Passieserie Hemelvaart.