zondag16 juli 2023

Orgelpunt door Kees Schuurman

Beluister deze aflevering hier:

Orgeltochten Noord-Holland

Het is zomer en dus weer tijd voor orgeltochten. In Noord-Holland worden die georganiseerd door de Stichting Orgeltochten Noord-Holland. Kees Schuurman is betrokken bij de organisatie. Het is een jubileum editie, want de Stichting organiseert dit voor de vijftigste keer. Naast Kees in de studio zit de organist Willem Poot (foto boven), de drijvende kracht en voorzitter van de Stichting.

Het gaat om vier orgeltochten, waarin telkens drie kerken worden bezocht, die bij elkaar in de buurt liggen en per fiets goed te bereiken zijn. Die orgels worden door een bekende organist gedemonstreerd en er wordt een bescheiden concert gegeven, waarbij vele kleuren van het orgel aanbod komen. Zoals het beroemde oude en goed bewaarde orgel van Oosthuizen (foto midden), waar Willem Poot een deel van een cd heeft gevuld, die te horen is in de uitzending. Hij zal de laatste tocht voor zijn rekening nemen met een demonstratie en concert op dit orgel. Van veel andere orgels is ook een opname in de uitzending te horen. Luisteren dus!

Het programma deze zomer,  hier  vindt u een overzicht.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.