zondag 6 augustus 2023

Uit Daan’s platenkoffer

Beluister deze aflevering hier:

Daan koos voor de appel als thema. Absoluut niet de bron bij uitstek waar je dorst gelest wordt ondanks de term “een appeltje voor de dorst. Maar wel een inspiratiebron voor componisten en tekstschrijvers. Goed om met de resultaten hiervan een platenkoffer te vullen en een radioprogramma hierover te maken.

En dan kom je terecht bij de door Wim Sonneveld en de Schotse zangeres Nina Nesbitt bezongen appelboom waar de gevallen appels niet ver verspreid liggen. Of je koesteren in de schaduw hiervan zoals begin vorige eeuw de Amerikaanse zanger Harry Williams. Of er alleen zijn als de appelboom in bloei staat zoals bij The Andrew Sisters. Natuurlijk ontbreken de oranje appeltjes niet. Max van Praag zingt er over. Verder hoort u uit deze eeuw o.a. de Britse rockgroep Beachy Eye.
New York wordt ook wel eens The Big Apple genoemd en ook daarover komt er uit de koffer een opname. En tenslotte: als de appelbloesemtijd is aangebroken trouwen we met elkaar.

Verder nog adviezen, kleuren en andere zaken over deze populaire vrucht.

Een voorproefje ?

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.