zondag10 september 2023

Orgelpunt door Kees Schuurman

Beluister deze aflevering hier:

zondag 10 september 2023

Orgelpunt door Kees Schuurman

Canto Ostinato bewerkt voor orgel.

Afgelopen zomer hebben we vier orgeltochten in Noord-Holland mogen beleven. (Het vorige Orgelpuntprogramma van Kees Schuurman was er helemaal aan gewijd en is nog steeds te horen – aan te raden!)

De eerste orgeltocht werd begeleid door de bekende organist Aart Bergwerff (foto boven), organist van de Grote Kerk in Breda. Hij had een stapeltje cd’s meegenomen, waaronder een heel bijzondere: het bekende minimal music stuk Canto Ostinato van Simeon ten Holt, bewerkt voor orgel en zangstemmen. Dat heb ik beluisterd en was meteen enthousiast. Zoals in de toelichting staat: Aart Bergwerff brengt het stuk naar de ruime akoestiek van kerken.

Onder gewelven mengen zich orgelklanken met de stralende stemmen van de vijf vrouwen van Wishfull Singing (foto midden). Gezamenlijk dompelen ze je onder in een warm bad van louterende klanken. Dus luisteren maar, liefst op een rustig plekje, zodat de muziek en de tijd zijn werk kunnen doen, zoals Simeon ten Holt het heeft bedoeld.​

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.