zondag 3 septemner 2023

Uit Daan’s platenkoffer

Beluister deze aflevering hier:

In september komen er liedjes over de woensdag uit de platenkoffer. “Midden in de week” heet dat bij Kortjakje, bij onze oosterburen is het ‘’Mittwoch’. Al heel vroeg begint het eerste liedje. Om 3 uur ’s nachts, met iemand die piekert over een begane diefstal waarvoor hij zich later op de dag moet verantwoorden.

Simon en Garfunkel zingen het. Het Britse zangduo Lennon en Mc.Cartney (bekend van de Beatles) bezingen een meisje dat ’s ochtends vroeg het ouderlijk huis verlaat om bij haar vriendje te zijn. Ook uit landen als Kroatië, Portugal en Italië liedjes over deze doordeweekse dag. De uitzending van de Platenkoffer eindigt ’s avonds laat met liedjes uit een ver vervlogen verleden.

Te oordelen naar wat countryzanger Johnny Cash laat horen zou de aankoop van een auto die op woensdag gemaakt is de allerbeste zijn. Verder nog nummers van de Amerikaanse Everly Brothers, de Engelse zanger Matt Monroe en de Brabantse carnavalszanger van weleer Wim Kersten. Muziek verbreid over diverse decennia zowel van deze als de vorige eeuw afkomstig uit de  continenten Europa en Amerika.

 Een voorproefje ?

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.