zondag 24 september 2023

Aangeraakt door Mirjam Wolthuis

Beluister deze aflevering hier:

zondag 24 september 2023

Aangeraakt door Mirjam Wolthuis

Als je tegen een muur oploopt.

Muren zijn van alle tijden, ter bescherming, afscherming, markering. Berlijnse Muur, muren van Jericho, kloostermuren. Van steen, prikkeldraad of beton, tussen Israël en Palestijnse gebieden, tussen Mexico en Amerika.

Soms is de muur een kast waar iemand niet uit durft. We kunnen ze ook nodig hebben. Onze eigen huid is immers dun. Bescherming is gewenst. Wie durft de muren af te breken. Wanneer kan het, wanneer moet het. En, hoe hou je het er mee uit. Aan de hand van literatuur, poëzie, bijbel en muziek van alle tijden en culturen overpeins ik zichtbare en onzichtbare muren.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: bureau@radiobloemendaal.nl.