zondag 24 september 2023

Orgelpunt door Dick Koomans

Beluister deze aflevering hier:

Van het Alkmaarse internationale orgelfestival, dat in juni j.l. plaats vond, heeft Dick opnames gemaakt. Er waren veel mooie en bijzondere concerten en het Schnitger orgel concours. Te veel moois om in een Orgelpunt te laten horen. De komende twee Orgelpunten staan in het teken van het afgelopen juni gehouden Alkmaarse orgelfestival.

We gaan luisteren naar eigen opnamen van de concerten en het concours. Er was weer heel veel afwisselends en moois te horen. Onder andere weinig uitgevoerde muziek van de Alkmaarder Willem de Fesch en de Franse componist Jean Titelouze. En dit alles op de twee fraaie instrumenten in de Grote Kerk: het Hagerbeer-Schnitger orgel uit 1720 en het van Covelens orgel uit 1511.

Naast orgel-solo is er ook ensemble-muziek te beluisteren. Tenslotte een mooi arrangement voor orgel vierhandig van Bachs 3e Brandenburgs concert. Allemaal zeer de moeite waard, dus luisteren!

Kijk hier naar een vierhandige uitvoering van Bachs Badinerie.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.