zondag 1 oktober 2023

Uit Daan’s platenkoffer

Beluister deze aflevering hier:

Deze keer heeft Daan gekozen voor het thema: donderdag.

Dus een aflevering met muziek over de dag voorafgaand aan vrijdag de 13e deze maand. U hoort muziek van een opname uit 1993 van de Amerikaanse gitarist, componist en bandleider Charlie Hunter met zijn trio (afbeelding boven).

Behalve uit Amerika komen er melodieën uit Frankrijk, Duitsland, Engeland en Nederland. De Franse priester en componist die in de vorige eeuw leefde, Lucien Deiss, maakte zelfs muziek over de Witte Donderdag, te beluisteren in een Spaanstalige versie.

Verder een voorproefje uit 1939 van het orkest van Count Basie met als solisten trompettist Shad Collins en zangeres Helen Humes getiteld thursday.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.