zondag 12 november om 10:00 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst. Op het orgel speelt Agnes van Bekkum.

Waarover gaat het in de dienst…
Waar hebben we behoefte aan in deze donkere tijden van oorlog en polarisatie? Toch niet nóg een verhaal over strijd, zou je denken. Dat lijkt op het eerste gezicht de strekking van het verhaal over Gideon en zijn bende, uit Richteren 7 dat we zondag zullen horen. Maar als je goed leest, zal blijken dat het juist een verhaal is tégen de oorlog. Er is geen sprake van wapens.

De Gideonsbende gaat op de vijand af als David tegen Goliath, met zwakke krachten. Er is alleen lawaai, paniek en schrik. En dan blijkt de vijand zichzelf tot tegenstander te zijn. Hier is geen sprake van bewust bloedvergieten, maar een profetische ontmaskering van de macht. Misschien is dat juist wel degelijk een woord waar we behoefte aan hebben, in ons verlangen naar vrede.

De inzameling van de gaven is bestemd voor KiA Libanon. U kunt uw bijdrage overmaken op NL89 ABNA 0457 457 457 o.v.v. collecte werelddiaconaat november’.
Een gift voor de Kerk kunt u geven door uw bijdrage over te maken op
NL 46 RABO 0373 716 559 t.n.v. De Protestantse Gemeente te Bloemendaal en Overveen.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.

Afbeelding boven: Marc Chagall – kapel Cordeliers in Sarrebourg.