zondag 3 december 2023

Uit Daan’s platenkoffer

Beluister deze aflevering hier:

Uit de platenkoffer komen deze keer geen Sinterklaas surprises  maar staan de schoenen wel in het middelpunt van de belangstelling. Als schoenen lekker zitten kun je ze gebruiken voor feestjes zoals in de Britse film uit de 60’er jaren Summer Holiday met zanger Cliff Richard en zijn vaste begeleidingsband The Shadows.

Wat doe je met ongemakken in de schoenen zoals zand of een spijker. Nog erger zijn kapotte schoenen. Nu zou je nieuwe schoenen kopen maar in de vooroorlogse jaren waren er veel meer schoenmakers dan nu. Veelal konden zulke mankementen worden verholpen zoals blijkt uit een conference van de in die tijd populaire Nederlandse revue-artiest Johan Buziau.

Maar schoenen moeten er vooral netjes, mooi gepoetst, uitzien . Een beter besluit van een programma over schoenen is niet denkbaar.

Een voorproefje ? Luister hier.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.