zondag 25 december 2023

Uit Daan’s platenkoffer Kerst

Beluister deze aflevering hier:

Dit jaar komt er een Scandinavische kerstspecial uit de Platenkoffer van Daan.

Op de Faeröer eilanden worden kerstliederen gezongen in de originele taal dat naast het Deens wordt gesproken. Uit IJsland hoort u een zangeres die zichzelf begeleidt op de ‘langspil’, een strijk-snaarinstrument dat alleen daar gebruikt wordt.

Uit Noorwegen komt een kerstlied uit een Amerikaanse soundtrack van Andrew Stone over het leven en werk van de Noorse componist Edward Grieg. Naast de Kerst op 25 december bestaat er vooral in Zweden in de adventstijd een daaraan verwante dag op 13 december: de St Luciadag.

In dit programma hoort u veel bekende kerstmelodieën en ook een kerstcompositie van J.S. Bach.

Een voorproefje ? Luister hier.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.