zondag 7 januari 2024

Uit Daan’s platenkoffer

Beluister deze aflevering hier:

Deze aflevering van de Platenkoffer begint, in het kader van 100 jaar Radio Bloemendaal, met de aankondiging van Radio Bloemendaal pionier Jan Tanis gevolgd door een opname uit de beginjaren van Radio Bloemendaal.

Verder kiest Daan weer een van de dagen van de week als onderwerp, deze keer de vrijdag.

De Amerikaanse zanger Georges Jones kondigt het einde van de werkweek aan in Finally Friday. Inspiratie wordt er ook geput uit vrijdag de dertiende, voor wie daarin gelooft.

Naast liedjes over zondagskinderen bestaan ze ook over vrijdagskinderen, als voorbeeld Friday’s Child gezongen door de Amerikaanse zangeres en actrice Nancy Sinatra. Vooral over de vrijdagavond bestaan er liedjes waarvan er vijf uit de platenkoffer tevoorschijn en daarmee eindigt de Platenkoffer dan ook.

Een voorproefje ?

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom.
Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.