zondag 14 januari 2024

Orgelpunt door Kees Schuurman

Beluister deze aflevering hier:

In de grote neogotische Sint Pancratiuskerk in Sassenheim staan twee nogal verschillende orgels. Een romantisch Vollebregt orgel uit 1873 en een neobarokorgel van Vermeulen uit 1973. In de bijzonder fraaie akoestiek van de kerk komen beide orgels prachtig tot hun recht.

Onlangs verscheen een cd waarop de twee orgels uitgebreid te horen zijn. Niet minder dan 4 organisten zijn te horen. Met een ervan, Gerda Peters, praat Kees Schuurman in Orgelpunt van 14 januari over die cd. Met natuurlijk veel muziek uit verleden en heden op die orgels met hun verschillende klankkleur.​

Afbeelding boven: Oude Pancratiuskerk in Sassenheim in 1900.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom.
Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.