zondag 14 januari 2023 om 9:30 uur

Opgang door Pieter Beerthuizen

Luister deze aflevering hier terug:

Opening van deze zondag met muziek, rechtstreeks vanuit onze studio. Deze aflevering is samengesteld door Pieter Beerthuizen.

Het hoogfeest van Epifanie of Openbaring des Heren herdenkt drie belangrijke momenten uit het leven van Jezus: dat Hij als kind aanbeden werd door wijzen uit het Oosten; dat God Hem bij zijn doopsel in de Jordaan zijn Zoon noemde; dat Hij als gast op een bruiloft water in wijn veranderde. De bijbehorende dagen zijn respectievelijk 6 januari, en de 1e en 2e zondag erna.
Vandaag staat dus de bruiloft te Kana centraal (Joh. 2:1-12), waar Jezus zijn eerst beschreven wonder verrichtte. Tijdens een bruiloft zei de moeder van Jezus : “Ze hebben geen wijn meer”. Wat later zei Jezus tegen de bedienden : “Vul de vaten met water”. Toen de ceremoniemeester het water dat wijn geworden was, proefde, wist hij niet waar die vandaan kwam.

Te beluisteren is:

1 – Isaac / Walter: “Omnis terra adoret te” / “Deus in adiutorium meum intende”;
2 – Ferrari: “Implete hydrias aqua”;
3 – Hindemith: “Nuptiae factae sunt”;
4 – Barra: “Nuptiae factae sunt”;
5 – Bec: “Jubilate Deo universa terra”;
6 – Vulpius: “Nuptiae factae sunt in Cana Galieae”.

De teksten bij de liederen.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom.
Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.