zondag 28 januari 2024

Orgelpunt door Dick Koomans

Beluister deze aflevering hier:

Bach project Pieter van Dijk, deel 2.

In deze Orgelpunt gaat Dick Koomans verder met de verkenning het cd-project van Pieter van Dijk (foto boven), waarin hij de complete Bach Orgelwerken heeft opgenomen. Dit project heeft hij onlangs afgesloten.

Naast onbekendere werken horen we ook het Preludium en Fuga in C BWV 547, een stuk wat bij uitstek geschikt lijkt voor de Kersttijd.

Wat betreft de orgels: de vorige keer hoorden we o.a. het Garrels orgel in Purmerend. Een buiten Nederland niet heel erg bekend instrument. Dat geldt ook voor het Hinsz orgel in Harlingen. Van dit orgel gaan we prachtige opnamen horen.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom.
Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.