zondag 25 februari 2024

Orgelpunt door Kees Schuurman

Beluister deze aflevering hier:

Dit wordt een bijzondere Orgelpunt met Kees Schuurman. Dit hoort u ons wel vaker zeggen, maar nu is het toch echt zo. Het orgel speelt wel een hoofdrol, maar er zijn ook andere instrumenten te horen die in nauw samenspel meedoen. Namelijk een klarinet en een contrabas!

Het gaat om het orgeltrio HOT, bestaande uit Berry van Berkum (orgel), Steven Kamperman (klarinet), en Dion Nijland (contrabas). En niet alleen de samenstelling van de muzikanten is bijzonder, ook de muziek die zij spelen is verre van gewoon. Het gaat namelijk om bewerkingen van de orgelmuziek
van Jan Pietersz. Sweelinck.

En dat is wel zo’n beetje de laatste componist die je bij zo’n trio verwacht. Van ‘Mein junges Leben hat ein End’ tot ‘Malle Sijmen’ , van alles komt voorbij. Soms met duidelijk herkenbare Sweelinck citaten, soms ook compleet verjazzt. Een verrassende uitzending!

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.