zondag 10 maart 2024

Orgelpunt door Dick Koomans

Beluister deze aflevering hier:

‘Een Haarlemmer in Parijs’

In deze Orgelpunt gaan we luisteren naar wat inmiddels een historische opname genoemd mag worden. Op 23 april 1995 gaf de Haarlemse organist Marco bij de Vaate (foto boven) een concert op het immense Cavaillé-Coll orgel in de Eglise Saint Sulpice te Parijs.

Het programma bevatte werken van Marcel Dupré, Charles Marie Widor en Charles Tournemire. Dankzij het enthousiasme en de ijver van Jos van der Linden die in de afgelopen decennia talloze opnamen maakte van live orgelconcerten, kunnen we hier van nagenieten.

Maar dat is nog niet alles. Naast de muziek die we gaan horen heeft presentator Dick Koomans  ook nog een vraaggesprek met Marco bij de Vaate over onder andere dit concert. Erg leuk om samen nog eens terug te blikken.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom.
Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.