zondag 7 april 2024

Orgelpunt door Kees Schuurman

Beluister deze aflevering hier:

Eltse kear opnij– orgelimprovisaties op Friese liedjes.
Friese liedjes op Friese orgels, zo wordt de cd aangekondigd in het blad van de ‘Alde Fryske tsjerken’, de oude Friese kerken.

Psycholoog en orgelimprovisator Peter Siebesma (foto boven) laat al improviserend bekende en minder bekende Friese liedjes klinken, gespeeld op allerlei fraaie dorpsorgels en een enkel stadsorgel in de provincie Friesland. En het gaat nu eens niet om psalmen of gezangen, maar om volksliedjes en liedjes van volkszangers en popgroepen die in het Fries zingen. Hij heeft dat kortgeleden ook al op historische Groninger orgels in oude kerken gedaan met Groningse volksmuziek. Als leerling van meester improvisator Sietze de Vries heeft hij de smaak goed te pakken.

In deze aflevering heeft Kees Schuurman een telefonisch interview met hem en er zijn aardig wat van die liedjes te horen.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.