zondag 7 april 2024

Uit Daan’s platenkoffer

Beluister deze aflevering hier:

Eind 2020 was Rotterdam de plaats waar de opnamen vandaan kwamen. Vanaf nu ben ik daar in de buurt. Beginnend bij Delft met zanger Nico Haak en via het Westland naar Den Haag en Scheveningen.

Eind 60-er jaren was de TV-serie “De Glazen Stad” te zien. De ouderen zullen zich dat nog kunnen herinneren. De sluimerende conflictsituatie tussen de glastuinbouw en de zich steeds uitbreidende Haagse woningbouw eind vorige eeuw wordt in muziek omgezet door de niet meer bestaande Westlandse formatie “De Kromme Jongens”.

Vervolgens impressies van liedjes over het vooroorlogse Scheveningen. Cabaretiers Paul van Vliet en Van Kooten en de Bie ontbreken natuurlijk niet. Liedjes en speeches in het plat Haags maar het gaat er ook geciviliseerd aan toe in het deftige Haagse dialect. Den Haag zoals u het nooit heeft gehoord.

Een voorproefje ?

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom.
Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.