zondag 2 juni 2024

Orgelpunt door Harrie den Hertog

Beluister deze aflevering hier:

In zijn eerste uitzending wil Harrie den Hertog de luisteraars meenemen op een boeiende reis langs orgels en de rijke geschiedenis van orgelmuziek. Hij begint met een persoonlijke introductie, waarin hij vertelt wat zijn liefde voor het orgel heeft aangewakkerd. Harrie wil de luisteraars laten kennismaken met het unieke archief van Leens, waar al bijna vijftig jaar orgelconcerten worden opgenomen. Dit biedt een schat aan historische opnamen.

Als vaste registrant van Willeke Smits heeft hij tal van boeiende ervaringen opgedaan op bijzondere locaties in Europa. Ook daarvan wil Harrie de luisteraar iets laten horen. Muziek in deze uitzending onder andere van Pierné, Bach, Wammes en Rheinberger (afbeelding boven).

Al met al belooft de eerste uitzending een fascinerende ervaring te worden voor de luisteraars, waarin ze niet alleen worden ondergedompeld in de prachtige wereld van orgelmuziek, maar ook een kijkje krijgen in persoonlijke ervaringen van de samensteller.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.