zondag 30 juni 2024

Orgelpunt door Bert Wisgerhof

Beluister deze aflevering hier:

zondag 30 juni 2024

Orgelpunt door Bert Wisgerhof

In deze aflevering van orgelpunt staat de Oekraïense organist Natalia Letiuk (foto boven) centraal. Presentator Bert Wisgerhof, die haar sinds 2006 kent, maakte de opnamen van door haar gegeven concerten op het Kerkhoff-orgel in de Sint-Jan-Berchmanskerk in Brussel-Etterbeek en op het Marcussen-orgel van de Sint Laurenskerk te Rotterdam. Te horen is muziek van Bach, Rameau, Tariverdiev, Guilmant en Widor.

Natalia Letiuk (1974, Oekraïne) studeerde piano aan het Glinka Muziekcollege in Dnepropetrovsk en Kharkov Staatsconservatorium (Oekraïne) en studeerde af in 1999. Ze studeerde vervolgens orgel aan de Russische Gnessin’s Muziekacademie in Moskou bij Alexander Fiseisky.

Sinds 2010 geeft Natalia met succes les in kunstacademies voor kinderen en hoger onderwijsinstellingen. In 2018 werd ze de winnaar van de Russische competitie “De beste leraar van de kinderkunstschool”. In 2020 ontving ze een speciale prijs “Voor de ontwikkeling van orgelprestaties door kinderen” van de prijs “Organist van het Jaar”.

In 2018-2021 was ze docent aan de afdeling Orgel en Klavecimbel aan de Gnessins Russische Muziekacademie. In 2022 verwierf ze de titel “De Beste Docent op het gebied van muziekkunst” van het Ministerie van Cultuur van de Russische Federatie.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.