zondag 12 juni 2022 om 09:58 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met Juup van Werkhoven

Kijk deze kerkdienst terug:

Vandaag is het Radiozondag. Radio Bloemendaal bestaat 98 jaar. In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Juup van Werkhoven- Romeijn voor in de dienst. Het thema van vandaag is: Opnieuw geboren, opnieuw beginnen…

Op het orgel hoort u Agnes van Bekkum. Verder met medewerking van Pim Muijselaar op dwarsfluit, op hobo Elles de Koning, Sander Prang op hoorn en Wim Lagrand op fagot.

Waarover gaat het in de dienst…

Opnieuw geboren, opnieuw beginnen.
Zend uw Geest, uw liefde God,
Doop ons met vuur en nieuwe kracht.
De wereld zal veranderen!
(lied 698)

Het gaat zondag zo vlak na Pinksteren nog een keer over de Geest. Mooi dat die leerlingen op die eerste Pinksterdag zo be-Geest-erd waren, werden. Maar wat doet de Geest met ons? En is daar wat van te zien? Jezus legt het uit in een gesprek met Nikodemus. Niet zomaar iemand, lid van de Joodse Raad, het Sanhedrin, een vooraanstaand theoloog. Je moet opnieuw geboren worden, zegt Jezus.
Dat bedoelt hij niet letterlijk, lichamelijk, maar geestelijk. De Geest van God lijkt wel wat op de wind. Er moet als het ware een andere wind in jouw leven gaan waaien. Zet je ramen en deuren, je ogen en oren maar open. En kijk dan eens wat die er gebeurt. Je kunt de wind niet zien, maar je kunt wel zien wat de wind doet. Als je Gods Geest, die geest van liefde en trouw, van wijsheid, rechtvaardigheid en solidariteit zou toelaten, dan wordt je een ander mens. Of misschien ben je dan pas echt mens.
Gods geest blaast ons leven, nieuw leven, in. Mooi dus dat we zondag een ensemble van vier blaasinstrumenten in de dienst hebben.

Zondag vieren we ook de verjaardag van Radio Bloemendaal: 98 jaar. Zo’n oude dame, wat heeft die nog te wensen op haar verjaardag? We vragen het aan Harry Dijkhuizen, voorzitter van de RadioRaad. U krijgt een kijkje achter de schermen en de jarige trakteert.

Een feestelijke dienst in een schrale tijd.

De inzameling van de gaven is bestemd voor: Radio Bloemendaal. Uw gift is van harte welkom op: IBAN: NL07 INGB 0000 16 73 16 t.n.v. Prot. Gem. Bloemendaal en Overveen, afd. Radio.
Een gift voor de Kerk kunt u geven door uw bijdrage over te maken op IBAN: NL46 RABO 0373 716 559.

Het is ook mogelijk mee te doen aan beide collectes van de kerkdienst via de app Givt. Weten hoe? Klik hier; ongeveer halverwege het artikel staat uitgelegd hoe het werkt voor wie de dienst volgt via Radio Bloemendaal.

In de loop van deze zondagmiddag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.

Afbeelding midden: De dans van de Drievuldigheid op een fresco in de Sankt Jakobskirche in Urschalling in Duitsland.