dinsdag 27 december 2022 om 12:00 uur

Alle-Dag-Kerk

Luister deze kerkdienst hier terug:

Vandaag is de voorganger ds. Rosaliene Israël uit Amsterdam.

Het thema van de meditatie is  ‘Zet de eerste stap, de stap die je niet wilt zetten’ – n.a.v. Matteüs 1, 18-25.

Het is bijna Kerst. Het feest waarmee we vieren dat God mens is geworden en in een kleine, kwetsbare baby onder ons gekomen is. Maria, Jozef, de herders, de magiërs: allemaal vinden ze wegen om deze God in hun leven te verwelkomen. Hoe doen wij dat anno 2022?
Wat helpt ons om ruimte te maken voor iets ongrijpbaars als goddelijke aanwezigheid? Het begint – zegt de Iers-Engelse dichter David Whyte – met het zetten van de eerste stap. De stap die je niet wilt zetten.

Het openingslied is: Liedboek 598, Als alles duister is. Als slotlied Liedboek 286, Waar de mensen dwalen in het donker.

Meer informatie over de stichting Alle Dag Kerk.