zondag 17 september 2023

100 jaar Radio Bloemendaal

Luister deze aflevering hier terug:

In deze eerste aflevering van 100 jaar Radio Bloemendaal hoort u oud-presentator Ina Andrea (foto boven) en zit Arjen Aalbers weer eens achter de knoppen.

Aart Mak (foto midden) wordt geïnterviewd en Folkert Schrader, Jan van der Kroon en Pieter Veefkind (foto onder) halen herinneringen op. Een stukje geschiedenis wordt verteld door Paul Amels.

Vanwege de Vriendenzondag in de Dorpskerk begint deze aflevering om ca. 11:30 uur, na de kerkdienst.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.

Korte biografie Ina Andrea
Mijn naam is Ina Andrea. Ik kon in 1988 niet wachten om te mogen beginnen bij Radio Bloemendaal. Ik werd omroepster en heb later ook het gospelprogramma Muziekdrieluik gepresenteerd, tot 1992. Daarbij heb ik veel geleerd over allerlei stijlen muziek, het maken van radioprogramma’s, presenteren en interviewen. Dingen die mij in mijn verdere loopbaan goed van pas zijn gekomen.
Momenteel ben ik nog steeds met mijn stem bezig (www.andrea.events). Als voice-over en als voorlezer voor Dedicon, een organisatie die (school)boeken, kranten en tijdschriften toegankelijk maakt voor mensen met een visuele- of leesbeperking.

Korte biografie Aart Mak
Vanaf september 1995 werkte Aart Mak als predikant voor de stichting Kerk Zonder Grenzen in Bloemendaal. Dat betekende dat een deel van zijn werk zich afspeelde via Radio Bloemendaal. Hij verzorgde de zondagavondvieringen in de Vijverwegkerk en later de Dorpskerk, maar ook diensten in andere gemeenten, met name in Noord-Holland. Daarnaast maakte hij voor Radio Bloemendaal eigen radioprogramma’s als ‘Aartse Zaken’ en ‘Een Goed Begin’ (later ‘De Binnenkamer’ genoemd).
In juli 2019 ging Aart met pensioen. Hij geeft nog steeds les en supervisie, onder andere aan geestelijk begeleiders en uitvaartleiders.

Fotoalbum
Aanvullend aan de afleveringen is er een fotoalbum. Hierin staan oude en nieuwe foto’s die onder andere te maken hebben met deze aflevering.

Bekijk het fotoalbum hier.