zondag 15 oktober 2023

100 jaar Radio Bloemendaal

Luister deze aflevering hier terug:

De tweede aflevering van ons jubileumprogramma wordt gepresenteerd door oud-technicus en -presentator Sefanja Jongkind (tweede afbeelding van boven).

Ook in deze aflevering zal Paul Amels weer een deel geschiedenis over Radio Bloemendaal vertellen.

Verder wordt organist Dirk Out (tweede afbeelding van onder) geïnterviewd door Kees Schuurman (afbeelding onder) en natuurlijk kunnen ook leuke anekdotes en de tunesquiz niet ontbreken.

De herinneringen worden deze keer opgehaald door Ali Bos, Hetty Lub en Liesbeth Dollekamp (afbeelding boven), drie van de omroepsters.

Uw reacties zijn altijd welkom, stuur deze aan: contact@radiobloemendaal.nl.

Over de presentator
Sefanja maakt al sinds zijn veertiende radio. Vanaf zijn zestiende jaar ging hij aan de slag als technicus bij Radio Bloemendaal en werd drie jaar na zijn start bij de omroep presentator van jongerenprogramma Surprise. Een programma boordevol gospelsongs. “Het leukste aan Surprise was dat het zich onderscheidde van de andere programma’s op de zender”, vertelt Sefanja.

Korte biografie Dirk Out
Dirk Out werd in 1983 benoemd tot cantor-organist van de Vijverwegkerk in Bloemendaal. Aanvankelijk deelde hij die functie nog met de vorige organist Adriaan Verschoor maar vanaf 1984 was alleen hij verantwoordelijk voor het orgelspel tijdens de morgendiensten. Voor Radio Bloemendaal verzorgde hij een aantal jaar het muziekprogramma ‘Thematiek in de Muziek’. Traditiegetrouw gaf hij op tweede Kerstdag en tweede Paasdag een orgelconcert in de Vijverwegkerk. Deze concerten werden uitgezonden door de Radio. Nu is hij, samen met Agnes van Bekkum, vaste organist van de Dorpskerk in Bloemendaal.

Achtergrond Kees Schuurman
In zijn werkzame leven was Kees programmamaker religieuze muziek en orgelmuziek bij IKON Radio. Na zijn pensionering werd hij door Radio Bloemendaal gevraagd om af en toe een programma te maken voor Orgelpunt. Kees was al bekend met de Radio omdat hij vanaf zijn negende jaar bij de Radiokerk hoorde. Later leidde hij ook een tijdje de cantorij in de Vijverwegkerk. Hij draait nu ongeveer 6 jaar mee met de Orgelpuntredactie en doet de laatste tijd interviews met bekende organisten, zoals hij het ook bij de IKON gewend was.

Fotoalbum
Aanvullend aan de afleveringen is er een fotoalbum. Hierin staan oude en nieuwe foto’s die onder andere te maken hebben met deze aflevering.

Bekijk het fotoalbum hier.