zondag 19 november 2023

Dichtwerk met Leny Deurloo

Beluister deze aflevering hier:

In de kerk is de novembermaand een maand van gedenken. Dit jaar overleed Huub Oosterhuis (afbeelding boven), een dichter die veel betekend heeft voor het verwoorden van bijbelse gedachten. Al eerder dit jaar wijdde Leny een uitzending aan deze dichter.

Leny koos vijf gedichten. We beginnen met Wolf en lam, een vertelling over de wonderlijke samenwerking tussen deze dieren. We gaan verder met Ben van de religie niet, een aarzelende belijdenis over slechts een stem die spreekt van een bevrijdingsvisioen.

Oosterhuis is ook bekend van de hertalingen van de Psalmen. We horen Psalm 8 uit de bundel 150 psalmen vrij.

Dan gaan we verder met het gedicht Wel of niet over de overgave aan een God van wie wij niet begrijpen hoe hij kan bestaan. Leny eindigt met een lied naar aanleiding van Psalm 139, Ken je mij? Wie ken je dan ?, nu niet de versie uit de genoemde bundel, maar als songtekst. Deze tekst wordt gelezen en daarna wordt de tekst ook gezongen.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.