zondag 19 november 2023

100 jaar Radio Bloemendaal

Luister deze aflevering hier terug:

Aflevering 19 november 2023

100 jaar Radio Bloemendaal

De derde aflevering van ons jubileumprogramma wordt gepresenteerd door oud-technicus en -presentator Henk Kortschot (foto boven).

Albert Markusse (tweede foto), oud-voorzitter van Radio Bloemendaal, wordt geïnterviewd. U hoort herinneringen aan Kinderkwartier, opgehaald door Janny Batteram, Inez Schreuder Goedheijt (derde foto) en Zwanine Siedenburg (foto onder). Paul Amels vertelt de volgende aflevering over de geschiedenis van Radio Bloemendaal, deze keer gaat het over Radio Bloemendaal in oorlogstijd.

Natuurlijk is er weer een tunesquiz. Hebt u al eens een poging gedaan om de tune te raden?

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.

Henk Kortschot & Radio Bloemendaal
Eigenlijk begon de carrière van Henk Kortschot bij Radio Bloemendaal al in zijn jeugd in Bussum, toen nog als luisteraar. In de tijd van het programma Muziekdrieluik was Henk zelfs met stip de bekendste luisteraar, niet wetend dat hij later zelf bij de Radio zou gaan werken. Tussen december 2004 en september 2019 verzorgde hij samen met anderen het programma Surprise.
Henk vindt het een grote eer om mee te mogen doen aan een uitzending waarin we terugkijken op 100 jaar Radio Bloemendaal. ‘Het mooie van Radio Bloemendaal is dat men programma’s maakt zoals de kerkdienst, waarvoor op andere zenders geen tijd is. En Surprise is dan wel gestopt maar de muziek daaruit zal komende zondag zeker weer klinken, met veel afwisseling!’

De RB-carrière van Albert Markusse
Albert Markusse (1959) was van 2007 t/m 2012 voorzitter van de Radiocommissie van Radio Bloemendaal – de voorganger van de huidige Radioraad. Deze commissie/raad bestaat uit vertegenwoordigers van de disciplines die van belang zijn binnen de Radio. Te denken valt aan de programmamakers, technici, omroepers en verdere communicatie, (financiële) administratie en ondersteuning. De voorzitter is ook belast met de verbinding tussen de Radio, de kerk, de omgeving bijvoorbeeld. In zijn functie was Albert benoemd door de Kerkenraad, en als zodanig ook de eerst verantwoordelijke voor Radio Bloemendaal als geheel.

Fotoalbum
Aanvullend aan de afleveringen is er een fotoalbum. Hierin staan oude en nieuwe foto’s die onder andere te maken hebben met deze aflevering.

Bekijk het fotoalbum hier.