zondag 17 december 2023

100 jaar Radio Bloemendaal

Luister deze aflevering hier terug:

De vierde aflevering van ons jubileumprogramma komen we weer oude bekenden tegen. Henk Exel (foto boven), oud-presentator van Surprise, maar ook van andere programma’s, presenteert het programma vandaag.

Marianne Veefkind gaat in gesprek met programmamaker Juup van Werkhoven (foto midden).

Oud-technici Arjen Aalbers en Ronald Hofman (foto onder) vertellen anekdotes en wie weet, nog wat sterke verhalen over ‘de Berg’.

De geschiedenis van Radio Bloemendaal wordt vervolgd en natuurlijk ontbreekt de tunesquiz niet.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.

Henk Exel – een rijke staat van dienst!
Op 1 januari 1999 begon Henk Exel bij Radio Bloemendaal. Dertien jaar lang werkte hij, met veel plezier en op eigen wijze, mee aan de programma’s Surprise, Orgelpunt, Psalmen en Muziek, Verhaal & Co en Oratorium Plus. Daarnaast was hij muzieksamensteller. Voor deze aflevering van het jubileumprogramma neemt Henk nogmaals plaats op de stoel van presentator.

Juup van Werkhoven bij Radio Bloemendaal
De RB-carrière van Juup begon in 2016 toen ze als bijstand in het pastoraat in de Protestantse gemeente te Bloemendaal en Overveen kwam werken. Voor de kerkdiensten waarin zij voorging maakte ze het programma Opmaat.
Voorjaar 2020 brak Corona uit. Een bijeenkomst voor de ouderen kon niet doorgaan maar Radio Bloemendaal bood uitkomst. De uitzending bleek in een enorme behoefte te voorzien. Wat volgde waren dagelijkse meditaties in de Veertigdagentijd, en in de weken voor Pinksteren. Toen Corona aanhield en we in de zomer niet konden reizen, maakte Juup reisprogramma’s, een reis door de kerkgeschiedenis, en lichtpuntjes, uitzendingen in de Adventstijd. Nog steeds maakt Juup meditaties in de Adventstijd en de Veertigdagentijd. Inmiddels heeft ze meer dan 150 programma’s voor Radio Bloemendaal gemaakt. De goede en plezierig samenwerking heeft ertoe geleid dat ze ook toegetreden is tot de Radioraad.

Fotoalbum
Aanvullend aan de afleveringen is er een fotoalbum. Hierin staan oude en nieuwe foto’s die onder andere te maken hebben met deze aflevering.

Bekijk het fotoalbum hier.