zondag 21 januari 2024

100 jaar Radio Bloemendaal

Luister deze aflevering hier terug:

In deze vijfde aflevering van ons jubileumprogramma is het deze keer Frank Cornet (foto boven), oud-presentator van Surprise, die het programma presenteert.

Gaby de Haan, oud-technicus, die al jaren een eigen bedrijf in geluidstechniek heeft, gaat met Marianne Veefkind in gesprek (tweede foto).

De anekdotes worden verteld door Onno Verkerk, Annemarie Tollenaar (derde foto) en Tiemen Soeteman (foto onder, samen met Marianne Veefkind). De tunesquiz is weer een hersenkraker en Paul Amels vertelt meer over de geschiedenis van Radio Bloemendaal.

Frank Cornet & RB
Franks eerste kennismaking met Radio Bloemendaal was rond 1980. Vanaf dat jaar heeft hij 10 jaar vanuit de studio in de Vijverwegkerk techniek verzorgd. Vervolgens heeft hij een aantal jaren vanuit de Radio Commissie de PR voor zijn rekening genomen, onder andere rond het 75-jarig jubileum. Het toetje van Franks RB-carrière was de samenstelling en presentatie van het gospelprogramma Surprise. 

De RB-carrière van Gaby de Haan, en daarna
Rond 1988 werd Gaby door klasgenoot Alexander Markusse meegenomen naar de Vijverwegkerk om eens een kijkje te nemen in de studio. Dat viel in goede aarde en al vrij snel begon Gaby als aankomend technicus en draaide hij mee met uitzendingen en buitenopnames. Eind 1992/begin 1993 beëindigde hij zijn werkzaamheden bij de Radio. Inmiddels was Gaby in opleiding als geluidsman en kon hij het onregelmatige werk bij de film niet meer combineren met RB. Nog steeds is hij met veel plezier aan het werk als geluidsman voor speelfilms, dramaseries en commercials, en heeft hij zijn eigen bedrijf. Gaby: ‘En, last but not least, ik heb een paar goede vriendschappen aan RB overgehouden!’

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom.
Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.

Fotoalbum
Aanvullend aan de afleveringen is er een fotoalbum. Hierin staan oude en nieuwe foto’s die onder andere te maken hebben met deze aflevering.

Bekijk het fotoalbum hier.