zondag 18 februari 2024

100 jaar Radio Bloemendaal

Luister deze aflevering hier terug:

Hij was presentator van Muziekdrieluik en Voetnoot. Verder bracht hij veel uren door in de studio als bedenker van programma’s: Stéphan Thijs. Deze aflevering presenteert hij live dit programma.

Jaak Kooyman van Guldener, Dicky Demper en Bea te Winkel, medewerkers aan de uitzendingen van de Alledagkerk, vertellen anekdotes (foto boven).

Marianne Veefkind gaat in gesprek met de oud-voorzitter van de technische dienst Sjaak Deurloo (foto onder). Dankzij Harry Prins en zijn mobiele studio kon dat bij Sjaak thuis.

Paul Amels vertelt verder over de geschiedenis van Radio Bloemendaal. Hij is inmiddels in de jaren 50 aangeland en in die tijd staan er belangrijke vernieuwingen op het programma.

Tenslotte: een nieuwe opgave van de tunesquiz waarmee u zich bezig kunt houden!

Stéphan bij de Radio
Stéphan Thijs begon in 1988 als omroeper bij Radio Bloemendaal. Hij presenteerde daarnaast de jongerenprogramma’s Muziekdrieluik, Voetnoot en Zomerradio. Daarnaast was hij een aantal jaren voorzitter van de programmacommissie. In 2007 nam hij afscheid van Radio Bloemendaal met de laatste uitzending van Zomerradio.

De RB-carrière van Sjaak
Sjaak Deurloo kwam ook in 1988 bij de Radio werken, als opvolger van Nico Andrea. Hij gaf leiding aan de Technische Dienst en was als zodanig ook lid van de Radiocommissie. In zijn tijd werden verschillende commissies ingesteld om de werkdruk te verlichten, zoals de ETC, de RTC en de omroep. Begin 1994 nam Sjaak afscheid van de Radio.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan:
contact@radiobloemendaal.nl.

Fotoalbum
Aanvullend aan de afleveringen is er een fotoalbum. Hierin staan oude en nieuwe foto’s die onder andere te maken hebben met deze aflevering.

Bekijk het fotoalbum hier.