zondag 17 maart 2024

Dichtwerk met Leny Deurloo

Beluister deze aflevering hier:

Voor de Veertigdagentijd heeft Leny Deurloo een aantal gedichten uitgezocht die te maken hebben met een zekere ontroering. Ontroering die je kunt ervaren als je in tijd van verdrukking toch mooie en hoopgevende dingen ziet ontluiken, zoals in het vroege voorjaar, een piepklein jong blaadje aan een ogenschijnlijk dorre en winterse boom.

Het gaat ook over liefde die je verrast als je de ander kunt zien zoals die is en niet zoals je hem of haar wenst. Zo nodigt Leny ons uit om in deze Veertigdagentijd op weg te zijn naar Pasen; vanuit de wanhoop, via de ontroering, naar de moed om toch te leven.

We horen gedichten van Gerrit Kouwenaar, Anna Enquist (foto boven), Awraham Soetendorp en Erich Fried (in vertaling van Remco Campert. Een van de gedichten, Het ven, is anoniem.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom.
Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.