zondag 17 maart 2024

100 jaar Radio Bloemendaal

Luister deze aflevering hier terug:

De presentatie van dit programma zal in goede handen zijn bij Rick Schreuder Goedheijt (foto boven), oud-presentator van Surprise. Yaël D’haene, een van de jongere technici, wordt geïnterviewd door Marianne Veefkind (foto midden).

Drie muzieksamenstellers: Cees Verschoor, Agnes van Bekkum en Hans Paap (v.l.n.r. foto onder) vertellen anekdotes.

En natuurlijk vertelt Paul ons de volgende episode van de geschiedenis van Radio Bloemendaal. Inmiddels staat er een nieuw kerkgebouw en, op het kopje van Bloemendaal, een nieuwe antenne. En er zijn twee nieuwe predikanten benoemd. Hoe zal het verder gaan?

Tot slot een nieuwe aflevering van de tunesquiz!

De RB-carrière van Rick Schreuder Goedheijt
Op 15-jarige leeftijd, in 2006, begon Rick bij Radio Bloemendaal als technicus. In 2015 werd hij daarnaast ook gevraagd voor het programma Surprise. Dit programma heeft hij met veel plezier samengesteld en gepresenteerd tot 2020. In de laatste jaren kon hij dit vanuit huis doen, handig, vanwege de afstand tot zijn woonplaats. In deze aflevering van 100 jaar RB dus veel karakteristieke ‘Surprise’-muziek!

Yaël D’haene en RB
Yaël (26) begon in 2015 als technicus, getipt door Arjen Aalbers. Ze werkte vooral mee aan het programma Hemelse Modder, maar ook aan Verhaal en Co, Spelen met Heilig Vuur, Orgelpunt en verschillende meditaties. En natuurlijk deed ze de kerkdiensten en buitenopnamen. Daarnaast maakte ze regelmatig foto’s voor op de website, met name voor Hemelse Modder. Yaël: ‘Het mooiste bij het monteren van een radioprogramma of reportage vind ik het creatieve proces. Ik ben gefascineerd door hoe je met opname en nabewerkingstechnieken een opname tot leven kan brengen.’

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan:
contact@radiobloemendaal.nl.

Fotoalbum
Aanvullend aan de afleveringen is er een fotoalbum. Hierin staan oude en nieuwe foto’s die onder andere te maken hebben met deze aflevering.

Bekijk het fotoalbum hier.