zondag 21 april 2024

100 jaar Radio Bloemendaal

Luister deze aflevering hier terug:

De presentatie van de achtste aflevering wordt deze maand gedaan door Marianne Veefkind – Jansen van Rosendaal, oud-presentator van Voetnoot, Radiocafé en Surprise (foto boven).

Voor de anekdotes komen 3 oud-coördinatoren bij elkaar, te weten Maurits Out (ProCo), Jan Oosterhof (RTC) en Joost Lub (ETC) (foto midden). En er wordt een trouwe luisteraar van Radio Bloemendaal geïnterviewd deze keer mevrouw van der Werff – Dekker (foto onder).

Paul Amels gaat verder met de geschiedenis. Het 50-jarige jubileum van Radio Bloemendaal is inmiddels groots gevierd (ook op zaterdag 15 en zondag 16 juni trouwens!) en er is veel geld opgehaald voor nieuwe apparatuur. In deze aflevering horen we wat daarvan voor moois is aangeschaft!

En u blijft toch de tunesquiz proberen?

Marianne en RB
Rond 1993 kwam Marianne Veefkind, toen nog Jansen van Rosendaal, bij de Radio. Het programma Voetnoot was net geïntroduceerd, een jongerenprogramma met inhoud. Marianne werd gevraagd mee te doen aan de paneldiscussies. Later kwam zij ook in de redactie en de volgende stap was de presentatie van Voetnoot. Tot en met 1999 bleef het programma bestaan. In 2000 werkte Marianne mee aan het programma Radiocafé, daarna deed zij, met anderen, enkele jaren de samenstelling en presentatie van Surprise. Na een lange radiostilte is Marianne nu weer even terug, in de redactie van het jubileumprogramma 100 jaar Radio Bloemendaal.

Een trouwe luisteraar, Marchien van der Werff – Dekker
Toen mevrouw van der Werff in Bloemendaal en omstreken kwam wonen, wees haar vader al op het bijzondere aspect van de Vijverwegkerk in Bloemendaal: de Radio. De laatste jaren luistert zij met regelmaat omdat ze niet altijd meer naar de kerk kan komen. Vooral de kerkdiensten en de meditaties hebben haar belangstelling. Dankzij de Radio kan zij zich toch verbonden weten met de gemeente waar zij al zo lang deel van uitmaakt.

Bekijk het fotoalbum hier.