zondag 21 april om 10:00 uur

Live dienst Bloemendaal Overveen met ds. Jessa van der Vaart ​

Kijk deze kerkdienst terug:

In de Dorpskerk van Bloemendaal gaat op deze zondag ds. Jessa van der Vaart voor in de dienst.
Organist is Dirk Out

Waarover gaat het in de dienst…
Één van de beroepen die vrijwel volledig uit ons 21e– eeuwse wereldbeeld zijn verdwenen, is dat van de herder. Het woord kennen we nog wel – uit een liedje bij de kerstboom of een plaatje in een VVV-folder op vakantie in eigen land – maar we kunnen ons er nauwelijks meer iets bij voorstellen. De herder is uit. Toch hebben we herders nodig, misschien wel harder dan ooit. Niet om weiden af te grazen, maar om mensen bij elkaar te brengen, te verbinden en te leiden naar een beloftevol land. Dat is de diepere betekenis van het bijbelse beeld van de herder: een zachtmoedig leider, meestal een koning, die zich bekommert om heel zijn volk, inclusief de zieke, zwakke en verloren schapen.De bijbelse herder is eigenlijk een toonbeeld van dienend leiderschap avant la lettre. Het bestond al ver voordat dat begrip bedacht werd in de wereld van management- en coachingsopleidingen. Dat type leiderschap is echter ver te zoeken in onze dagen, vooral bij grote leiders op het wereldtoneel. Misschien moeten we maar eens een vacature plaatsen: herders gezocht!

Hoe de profielschets eruitziet? Daarvoor leggen we aanstaande zondag ons oor te luisteren bij de profeet Ezechiël en de evangelist Johannes. Wat hebben zij te zeggen over goede – en slechte – herders?

De inzameling van de gaven is bestemd voor: Hoop voor Albanië. Steun dit werk met een bijdrage op rekening NL52 RABO 0353 070 777 t.n.v. Hoop voor Albanië.
Een gift voor de Kerk kunt u geven door uw bijdrage over te maken op
NL 46 RABO 0373 716 559 t.n.v. De Protestantse Gemeente te Bloemendaal en Overveen.

U kunt tijdens de diensten met uw smartphone de QR-code scannen in de liturgie of geven aan de collectes via de GIVT-app.

In de loop van deze zondag is de kerkdienst ook terug te luisteren en kijken via deze website.

Afbeelding boven: “De goede herder” Dennenheuvel Bloemendaal.