zondag 19 mei 2024

100 jaar Radio Bloemendaal

Kijk vanaf 11:15 uur live mee:

Klik hier om live mee te luisteren:

Aflevering 19 mei 2024

100 jaar Radio Bloemendaal

Deze keer zal het programma gepresenteerd worden door Teun-Jan Tabak, sinds kort presentator van Aangeraakt (foto boven). Voor de anekdotes gaan Peter Andrea, Bert Klinkhamer en René Koens om de tafel zitten, als oud-technici (foto midden).

Marianne Veefkind gaat in gesprek met oud-omroepster Nel Lagendijk (foto onder).

In het verhaal van Paul Amels over de geschiedenis zijn we inmiddels aangekomen in recentere tijden. Radio Bloemendaal heeft nieuwe apparatuur, een nieuwe zender, een nieuwe golflengte en er is een nieuwe predikant. Wat brengen de jaren ’80 en ’90 ons?

En tenslotte: wat brengt de tunesquiz?

De RB-carrière van Teun-Jan Tabak
In zijn werkzame leven was Teun-Jan actief in de journalistiek. Hij werkte voor diverse media, en zijn aandachtsgebieden waren kerk en theologie. Vanaf oktober 2023 is hij bij Radio Bloemendaal te horen. Hij verzorgt, naast Mirjam Wolthuis en sinds kort ook Joost van den Bogert, de samenstelling en presentatie van het maandelijkse programma Aangeraakt.

Nel Lagendijk en Radio Bloemendaal
Als kind was Nel Lagendijk al gefascineerd door Radio Bloemendaal, dat ze kende van haar grootvader. Toen, veel later, Stéphan Thijs een keer op bezoek was bij haar man Aart, zag ze haar kans schoon. Ze vroeg of ze omroepster kon worden. Het resultaat: een stemtest en een carrière van zeker 10 jaar als omroepster. Nel: ‘Ik heb het ontzettend leuk gevonden. En wat me heel erg boeide, was het enthousiasme van zoveel jongeren.’

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan:
contact@radiobloemendaal.nl.

Fotoalbum
Aanvullend aan de afleveringen is er een fotoalbum. Hierin staan oude en nieuwe foto’s die onder andere te maken hebben met deze aflevering.

Bekijk het fotoalbum hier.