donderdag 16 mei 2024

Op Weg naar Pinksteren door Juup van Werkhoven

Beluister deze meditatie hier:

Aflevering 6

Ik ben de ware wijstok
In het Johannes evangelie komen we zeven “Ik ben” uitspraken tegen van Jezus waarin hij iets over zichzelf vertelt, openbaart. In één van die uitspraken zegt Jezus: ‘Ik ben de ware wijnstok’. Het is een fragment uit de afscheidstoespraak van Jezus. Na de laatste maaltijd met zijn leerlingen, neemt Jezus afscheid van zijn leerlingen. Hij houdt een vurig pleidooi om te leven vanuit de liefde die hij heeft voorgeleefd. Hij zal sterven, maar ondanks dat zullen ze toch verbonden blijven, over de dood heen. Het afscheid, zijn dood, is niet het einde van de verbondenheid. Hoe kan dat, vragen de leerlingen? Nu, vergelijk het maar met een wijnstok en de ranken. Jullie zijn de ranken, zegt Jezus en als je verbonden blijft met de wijnstok, met mij, dan zul je vrucht dragen.

Beluister de meditatie ….…

Foto’s: Jaap van Werkhoven

Uw reacties zijn altijd welkom, stuur deze aan: juupvanwerkhoven@radiobloemendaal.nl.