zondag 16 juni 2024

100 jaar Radio Bloemendaal

Kijk dit programma terug:

Luister deze aflevering hier terug:

Aflevering 16 juni 2024

100 jaar Radio Bloemendaal

De laatste, extra lange aflevering van 100 jaar Radio Bloemendaal zal (ijs en weder dienende) na de kerkdienst live vanuit de tuin van de kerk worden uitgezonden. De presentator is Klaas Vos, oud-medewerker van het programma Hemelse Modder dat jarenlang te horen was bij RB (foto boven). Ook Henk Kortschot (tweede foto) zal een bijdrage leveren, hij maakt sfeerimpressies tijdens de koffie.

Harry Dijkhuizen (derde foto) wordt geïnterviewd en Paul Amels krijgt extra ruimte om het geschiedenisverhaal tot een goed einde te brengen (foto onder). De anekdotes worden op een creatieve manier ingevuld, dat blijft nog even een verrassing. Tot slot hebben we de allerlaatste tunesquiz, herinner je je deze nog?

Voor deze laatste aflevering kunnen luisteraars en (oud-)medewerkers een verzoekplaat aanvragen. Heb je een lied of muziekstuk dat voor jou verbonden is met RB? Stuur een mail naar contact@radiobloemendaal.nl, vertel om welk stuk het gaat en waarom dit voor jou van betekenis is, en wie weet draaien we het op 16 juni!

Klaas Vos en Hemelse Modder
Predikant-in-ruste Klaas Vos was tussen 2014 en 2021 samensteller en presentator van het programma Hemelse Modder. In dit RB-programma werden min of meer bekende Nederlanders uitgenodigd te vertellen over de pieken en dalen, de hemel en de modder, in hun leven. In het verleden maakte Klaas 8 jaar radioprogramma’s voor de VPRO.

Harry Dijkhuizen bij Radio Bloemendaal
In 2012 vroeg Albert Markusse aan Harry of hij hem wilde opvolgen als voorzitter van de Radio. Dat leek hem wel iets, hij was toe aan een nieuwe taak binnen de kerk. Sindsdien is hij, met de andere leden van de Radioraad, verantwoordelijk voor het beleid van de Radio en de programmering. Daarnaast houdt Harry de website bij en is niet te beroerd om ook een handje toe te steken als er zich een technisch probleem voordoet.

Henk Kortschot & Radio Bloemendaal
Eigenlijk begon de carrière van Henk Kortschot bij Radio Bloemendaal al in zijn jeugd in Bussum, toen nog als luisteraar. In de tijd van het programma Muziekdrieluik was Henk zelfs met stip de bekendste luisteraar, niet wetend dat hij later zelf bij de Radio zou gaan werken. Tussen december 2004 en september 2019 verzorgde hij samen met anderen het programma Surprise.
Henk vindt het een grote eer om mee te mogen doen aan het programma waarin we terugkijken op 100 jaar Radio Bloemendaal. ‘Het mooie van Radio Bloemendaal is dat men programma’s maakt zoals de kerkdienst, waarvoor op andere zenders geen tijd is.’

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom. Stuur uw reactie aan:
contact@radiobloemendaal.nl.

Fotoalbum
Aanvullend aan de afleveringen is er een fotoalbum. Hierin staan oude en nieuwe foto’s die onder andere te maken hebben met deze aflevering.

Bekijk het fotoalbum hier.