zondag 21 juli 2024

Dichtwerk met Leny Deurloo

Beluister deze aflevering hier:

zondag 21 juli 2024

Dichtwerk

Deze aflevering van Dichtwerk heeft van Leny Deurloo een zomers karakter meegekregen. Je kunt daarbij denken aan een tuinfeest zoals Martinus Nijhoff beschrijft in het gelijknamige gedicht. Jan Kal neemt ons mee naar de Tour de France waar de wielrenners in de hitte een col van de eerste categorie bedwingen.

Is dat het najagen van wind? Of komt er ook iets anders bij kijken? Eva Gerlach schrijft over een vriendin die weggaat met de zon en daarbij alles meeneemt, behalve de ik-persoon. Het laatste gedicht van Gaston Burssens gaat over twee oude kameraden op het Vlaamse platteland die de stilte van een zomeravond op zich laten inwerken. Tenslotte zitten ze samen te luisteren naar de maneschijn…

De aflevering begint met een vrolijk gedicht van Judith Herzberg over een kind dat fantaseert over leuk oud worden.

Uw reacties op dit programma zijn altijd welkom.
Stuur uw reactie aan: contact@radiobloemendaal.nl.